Een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor bij een woning

0
370

Het is verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten als je in het bezit bent van een woning. Je kan dan juridische hulp krijgen als dat nodig is, maar ook kan je om advies vragen. Als je in het bezit bent van een woning ga je te maken krijgen met verplichte en noodzakelijke verzekeringen. Zo kun je te maken krijgen met een overlijdensrisico-, inboedel- en opstalverzekering, maar het is daarnaast verstandig om ook andere verzekeringen af te sluiten zoals aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering. We zullen je wat meer vertellen over de verschillende verzekeringen voor bij een woning.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Het is verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Het is een speciale verzekering waarbij je vergoed bent voor de kosten die je maakt bij de benodigde rechtshulp. Hierdoor ben je verzekerd in de vorm van advies of bijstand. Een rechtsbijstandverzekering krijg je altijd juridische hulp als dit nodig is. Er zijn verschillende modules waar jij je voor kan verzekeren. Denk hierbij aan conflicten die je kunt krijgen over je contract van de woning of juist als er problemen ontstaan als je net een nieuwe woning hebt.

Wat wordt er bedoeld met een woonlastenverzekering

Met een woonlastenverzekering zullen ze een deel betalen van je hypotheeklasten. Dit gebeurt alleen als je werkeloos of arbeidsongeschikt bent. De hypotheekadviseurs die de woonlastenverzekering aanbieden zullen dit vaan in combinatie doen met een lening of een hypotheek. Ze noemen het ook wel een betalingsbeschermer.

Wat bedoelen ze met arbeidsongeschiktheid

Voor welk bedrijf jij precies verzekerd bent, hangt helemaal van je financiële situatie af. Als jij arbeidsongeschikt bent, dan zal de verzekeraar maandelijks het verzekerde bedrag voor de woonlasten aan je uit betalen. Dit zul je krijgen voor een aantal jaren wat vooraf is vastgesteld.

Wanneer is het nodig om te verzekeren van een uitkering bij arbeidsongeschiktheid?

–         Als je in loondienst werkt en je minder verdiend dan zestigduizend bruto per jaar

–         Als je na twee jaar ziekte recht hebt op een uitkering van de overheid. Ook wel WIA uitkering genoemd

–         Als je een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt of dat je werkgever een aanvullende verzekering heeft afgesloten voor jou

–         Als je beschikt over voldoende vermogen

Uitkering bij werkloosheid

Je kunt naast een uitkering voor arbeidsongeschiktheid ook je kunnen verzekeren voor bij een uitkering van werkloosheid. Toch wordt het afgeraden om je te verzekeren voor een uitkering bij werkeloosheid. Het is namelijk zo zodra je geen werkloosheidsuitkering meer krijgt, dan zul je ook geen uitkering meer ontvangen.

Wanneer sluit je een inboedel- en woonhuisverzekering af?

Een woonhuisverzekering is verplicht om af te sluiten. Daarnaast is een inboedelverzekering niet verplicht, maar wordt wel aangeraden om te doen. Je sluit een inboedel- en woonhuisverzekering af om eventuele schade in of aan je woning te kunnen dekken. Dit kan zijn voor brand, wateroverlast, het weer, ontploffing, inbraak en diefstal. Er wordt geadviseerd om je bij dezelfde maatschappij beide verzekeringen af te sluiten. Zo zul je geen discussie krijgen over welke verzekeraar zou moeten betalen.