Verleng de levensduur van een Ambiant vloer

0
262

Van een Ambiant PVC vloer kun je jaren plezier hebben. Het materiaal waar de vloer van is gemaakt is erg sterk en de afbeelding die op de vloer wordt geprint is levensecht. Als je kiest voor een print van het hout van een Amerikaanse eik is die afbeelding zo natuurgetrouw, dat het verschil met een vloer die echt is gemaakt van Amerikaanse eik nauwelijks zichtbaar is. Het effect wordt versterkt door het reliëf in de bovenkant van de vloer. Het mooiste is, dat een PVC vloer veel goedkoper is dan een echte houten vloer.

Oppervlak van de vloer beschermen

Een PVC vloer kan niet snel beschadigen bij normaal gebruik, maar toch is het goed om wat voorzorgsmaatregelen tegen slijtage te nemen. Als er zandkorreltjes op het vloeroppervlak terecht komen kunnen die kleine krasjes veroorzaken. Wanneer er plaatsen zijn waar veel over de vloer wordt gelopen, zoals bij de ingang van een kamer, kunnen die krasjes er op den duur toe leiden dat de vloer daar wat dof wordt. Om dit te voorkomen kun je bij de ingang van de ruimte een kleed neerleggen. Daar blijven de zandkorreltjes op liggen en worden ze niet mee naar binnen gelopen.

Direct zonlicht

Net zoals kleine zandkorreltjes kunnen ook scherpe randen aan de poten van zwaar meubilair krasjes veroorzaken. Gebruik daarom altijd zachte glijders tussen de poten en het vloeroppervlak. Direct zonlicht kan ervoor zorgen dat de afbeelding op de PVC vloer na verloop van tijd gaat vervagen. Dit proces verloopt niet snel, maar na een aantal jaren is het effect toch duidelijk zichtbaar. Om dit te voorkomen kan er worden gewerkt met halfdoorlatende gordijnen. Vaak draagt dit ook bij aan de sfeer in de ruimte. Je kunt ook screens voor de ramen plaatsen tegen het zonlicht.